Híreink

Posted on

Történelem

A Honda Motor Co., története egészen 1947-ig nyúlik vissza, mikor is Soichiro Honda saját pénzén kifejlesztette az első 50 köbcentiméteres motort. Ez volt az „A” típus, amely egy mágneses gyújtású motor a hátsó kerékhez vezető szíjhajtással, miközben az utas lábát egy burkolat védte a hajtószíjtól. Ezt megelőzően a háború utáni nehézségek miatt 1945-ben Honda úr eladta a dugattyúgyűrű üzletágat a Toyotának, majd 1946-ban megalapította a Honda Műszaki Kutatóintézetet a későbbi tulajdonostársával Takeo Fujisawa-val. Még ugyanebben az évben egymillió jen alaptőkével létrehozták a Honda Motor Company-t és megkezdték az új, már 90 köbcentiméteres „B” típusú motorkerékpárok gyártását. Fejlesztéseiket mindaddig tökéletesítették, míg nem egy műszaki csodát hoztak létre Dream „E” néven, melynek motorját a szakma azóta is az egyik legnagyobb áttörésként tartja számon. Az egyhengeres, 146 köbcentiméteres felülszelepelt erőforrás két szívó- és egy kipufogó-oldali szelepét emelőrudak működtették.

Honda hitte, hogy a modern technológia mindenre képes megoldást nyújtani!

A vállalat kezdetben kizárólag motorkerékpárok fejlesztésével és gyártásával foglalkozott, csak 1963 augusztusában mutatták be első négykerekű járművüket a japán piacon. A kisgépek gyártása is csak a későbbiekben honosodott meg. Az első kis motor, a „H” típus 1959-ben jelent meg, majd azt követte rövidesen az első teljesen saját fejlesztésű kapálógép is.


Termékei magas technikai színvonalát bizonyítandó, már kezdettől fogva részt vettek motor- és autóversenyeken, ahol sikert sikerre halmoztak. Ezt mutatja az is, hogy a FORMA 1-ben öt egymást követő évben nyerték el a konstruktőrök díját. A kezdeti sikerek megalapozták a HONDA jövőjét, mely ma már egy világszerte ismert és elismert márka, s amely a járműgyártáson kívül világszínvonalra emelte a mezőgazdasági, illetve építőipari kisgépek – kerti kapák, fűnyírók, traktorok, motoros szivattyúk, áramfejlesztők és a csónakmotorok gyártását is.

A kivételes színvonalú mérnöki teljesítmény mellé az elmúlt 50 év során további kimagasló értékek kapcsolódtak, mint a társadalmi felelősségvállalás, a környezetvédelem és a jószomszédi viszony fenntartása. Ezeket az értékeket közvetítve mára a Honda a világ elsőszámú motorgyártójává lépett elő, és olyan multinacionális vállalatok beszállítójává vált, melyek négyütemű motorokat használnak fel saját gyártású gépeik hajtására.

Napjainkra a Honda az egész világot átölelő céggé nőtte ki magát, amely a lokalizáción alapuló globalizáció filozófiáját követi. A cég korábbi elnöke, Nobuhiko Kawamoto által “Honda módnak” nevezett szemlélet a világ minden sarkában meghonosodott. “A Honda vállalati kultúrája külföldön gyakran aktívabban él az alkalmazottak körében, mint Japánban. Legértékesebb elemeit magukévá teszik és kiegészítik saját kultúrájukkal.”

2007. március 31-én lezárt pénzügyi évben a Honda 10,4 millió motorkerékpárt, 6,4 millió kisgépet és 3,7 személygépkocsit, azaz világszerte több mint 20 millió elégedett ügyfelet szolgált ki.

Kiemelt termékeink
Garancia regisztráció

A Honda 1+2 év garanciát vállal, ha kisgépét online regisztrálja, illetve betartja a garanciális feltételeket.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel még ma hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön az akciókról és újdonságokról.