Híreink

Posted on

Honda – 60 éve Amerikában

Annak ellenére, hogy azt javasolták, hogy okosabb lenne a Honda első tengerentúli leányvállalatát egy másik piacra építeni, Fujisawa azt mondta: “Az Egyesült Államokban való sikerrel világszerte sikeresek lehetünk. A legnehezebb feladat az, hogy az amerikai piac kihívásait teljesítsük; igen, de ez kritikus lépés a termékeink exportjának bővítése érdekében. “


Az American Honda 1959. szeptember 11-én kezdte meg értékesítési tevékenységét, a Dream, Benly és Super Cub (az Egyesült Államokban a Honda 50 néven ismert) motorkerékpárjaival. A legendás “A Honda legszebb embereivel találkozol” hirdetési kampány 1963 júniusában indult, amely a Honda 50-et ilyen óriási sikertermékké tette. A reklámkampány további hozománya, hogy tartós pozitív hatással volt/van a Honda imázsára és az amerikaiak motorkerékpárokhoz való viszonyulásásra.


Az elmúlt hat évtizedben a Honda több mint 21 milliárd dollárt fektetett be az Egyesült Államok beli működésébe, 12 gyárat nyitott, amelyekben Honda és Acura járműveket, erőműveket és motoros sporteszközöket, valamint a HondaJet-t gyártják. A Honda a vállalati jövőképének fontos eleme a szén alapú energia mentes, valamit ütközést elkerülő jáművek gyártása. Az Egyesült Államok EPA legfrissebb adatai szerint a Honda a leginkább üzemanyag-hatékony autógyártóként szerepel Amerikában, és ma már több mint 2 millió olyan jármű közlekedik az utakon, amelyet a Honda Sensing biztonsági és járművezető-segítő technológiájával láttak el. A Honda emellett a Soichiro Honda cég alapítójának régóta fennálló álmát is megvalósította – feljutott az égre -, a HondaJet bevezetésével.

Kiemelt termékeink
Garancia regisztráció

A Honda 1+2 év garanciát vállal, ha kisgépét online regisztrálja, illetve betartja a garanciális feltételeket.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel még ma hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön az akciókról és újdonságokról.