Híreink

Posted on

Honda és a Környezetvédelem

Honda és a Környezetvédelem

A Honda környezetvédelem terén játszott úttörő szerepe jól dokumentált. Néhány példa és mérföldkő:

 • 1964 óta a Honda kizárólag négyütemű külső csónakmotorokat gyárt, amelyek mintegy 90 százalékkal tisztábbak, 50 százalékkal hatékonyabban hasznosítják a hajtóanyagot és 50 százalékkal csendesebbek, mint a tipikus kétütemű külső csónakmotorok. Ami pedig a legfontosabb: a négyütemű motorok nem eresztik bele az olajat közvetlenül a vízbe.
 • A Honda 1997-ben kezdte meg a motorkerékpárok egyébként kiváló teljesítményű erőforrásainak a felváltását a sokkal inkább környezetbarát négyütemű technológiával. 2002 óta nem építenek be kétütemű motort.
 • 1972-ben került bemutatásra a CVCC (összetett örvényvezérlésű égés) motor, ami a motorok közül elsőként felelt meg az amerikai levegőtisztasági törvénynek.
 • 1976-ban a Honda erdősítési programba kezdett, amelynek keretén belül több mint 250 000 fát ültetett saját üzemei körül.
 • 1983-ban a Honda kutatócsoportot állított fel a hajtóanyag gazdaságosság javításának vizsgálatára; így született meg a VTEC motor, ami a nagy teljesítményt és a környezetbarát működést ötvözi, és alacsonyabb fordulatszámon is jobb hajtóanyag gazdaságosságot biztosít.
 • 1991-ben a Honda megkezdte a használt lökhárítók teljes körű újrafeldolgozását és újrahasznosítását, 1997-ben pedig beindította a Honda új újrahasznosítási projektjét, amely kis környezeti kihatású anyagokat alkalmaz és a termék életciklusának minden fázisában előmozdítja az újrahasznosítást.
 • A Honda benevezett és napelem-hajtású járművével meg is nyerte a 3000 kilométeres Nemzetközi Napelem Kihívás versenyt 1993-ban, ahol a jármű egy nap alatt 803 km-t tett meg. A Honda ismét rekordot döntött 1996-ban, amikor a versenytávot négy napnál rövidebb idő alatt teljesítette, 89,76 km/óra átlagsebességet elérve.
 • 2006 szeptemberében a Honda saját Kumamotó-i gyártelepén belül megkezdte egy napelemek sorozatgyártására alkalmas üzem építését, majd decemberben Honda Soltec Co, Ltd. néven új leányvállalatot alapított, hogy azzal vegyen részt a napelem-ágazatban.
 • A Honda 1995-ben jelent meg LEV (alacsony emissziójú) autóival, amelyeknél átlagosan 80%-kal csökkentette a szmogért felelős nitrogénoxid, szénhidrogének és szénmonoxid kibocsátását.
 • 1999-ben a Honda piacra dobta első hibrid autóját. Az Insight volt az első olyan tömeggyártású autó, amely az amerikai és az európai piacon egyaránt kapható volt.
 • 2000-ben a Honda energiatakarékos gyártóüzemeket hozott létre, ahol már a tervezés és kialakítás is környezetbarát módon zajlott olyan megoldásokkal, mint a vízforrások hatékony felhasználása, nagyobb energiahatékonyság és kisebb CO2 emissziók. Ezen megoldások közé tartozott még az építési hulladék megfelelő elhelyezése, a radikális szennyvízkezelés és a tetőre szerelt napelemek alkalmazása.
 • 2000-ben Kínában elindult a 30 évre szóló Korcsin-sivatagi erdősítési projekt, amely erdők telepítésével kívánja elérni azt, hogy a sivatag helyét – csakúgy, mint 100 éve – ismét buja erdők és kövér legelők foglalják el.
 • 2002-ben a Honda először szállított FCX (hidrogén üzemanyagcellás) autót japán és amerikai kormányhivataloknak. Az FCX egyetlen kipufogási terméke a víz. Azóta a Honda 30 FCX autót szállított le japán és amerikai megrendelőknek. 2008-ban a Honda megkezdi majd az FCX tanulmányautón alapuló, vadonatúj tüzelőanyagcellás modell limitált gyártását és értékesítését.
 • A Honda 2003 márciusában, Japánban mutatta be a háztartások kapcsolt energiatermelésére szolgáló berendezését. A GE160V – a világ legkisebb földgázüzemű dugattyús motorja – és egy hatékonyan kialakított, könnyű és a Honda egyedi szinuszhullám inverter technológiáját magában foglaló energiatermelő rendszer kombinálásával létrehozott kompakt készülék kitűnően alkalmas áram termelésére.
 • A Környezetvédelmi Hivatal (EPA) döntése értelmében, 2007-ben a Honda Civic GX lett a legtisztább belső égésű motor a világon.
Kiemelt termékeink
Garancia regisztráció

A Honda 1+2 év garanciát vállal, ha kisgépét online regisztrálja, illetve betartja a garanciális feltételeket.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel még ma hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön az akciókról és újdonságokról.