Híreink

Posted on

Őszi szerviz akció a Honda Márkakereskedésekben

Tévhit, hogy a gyárilag meghatározott élettartam szerviz, vagy egyéb karbantartás nélkül, nem megfelelő használat mellett, és túlterhelés esetén is érvényes.
A kisgép rendszeres ellenőrzése és beállítása a tartós, hosszú ideig tartó nagy teljesítménynek előfeltétele. A rendszeres karbantartás és szerviz hozzájárul a hosszú élettartamhoz, és nem utolsó sorban saját testi épsége megőrzéséhez.


Mi az, amit felelős használóként tehet gépe “egészségért”?

  • Szakszerű használat: A gép szakszerű használatához tanulmányozza mindig a kezelési utasításban foglaltakat.
  • Helyes tárolás: Mindenképpen olyan helyen tárolja bármely évszakban gépet, ahol nincs kitéve a környezeti hatásoknak, fagy, csapadék, pára, kártevők.
  • Ne feledje, tárolás előtt az üzemanyagot az üzemanyagtartályból és a porlasztóból ki kell járatni! Az elektromos indítású gépek esetében az akkumulátor feltöltéséről és megfelelő tárolásáról, töltöttségi szintjének ellenőrzéséről is időről időre gondoskodni kell.
  • Rendszeres tisztítás: Mindig gondoskodjon a rátapadt fű, növényi részek, nyesedékek és sár, illetve földdarabok eltávolításáról. Ennek segítségével megakadályozza a korrodálódást, így elkerülheti az alkatrészek idő előtti cseréjét.
  • Állapot felmérés: Tisztítás után érdemes megvizsgálni, hogy a vágóasztal, kések, damilok, ékszíjak állapota megfelelő-e. Amennyiben nem, vagy bizonytalan benne, vigye el mindenképpen Márkaszervizbe a gépet!
  • Karbantartási napló: Vezessen a kezelési utasításban is szereplő karbantartási naplót, hogy a jelzett időszakonként vagy üzemóránként szervizeltetni tudja a gépet.
  • Rendszeres szerviz: Meghatározott időszakokban vigye szervizbe  a gépet. Garanciális szempontból is fontos, hogy minden esetben Márkaszerviz szakemberére bízza a feladatot.
  • Használjon üzemóra számlálót! Fokozott, de normál igénybevétel esetén is AJÁNLOTT az üzemóra számláló használata, melynek segítségével egyszerűbb a szerviz intervallumok betartása, mely a gép élettartamát pozitívan befolyásolja. Alkalmazhatósága minden gyújtógyertyával üzemelő motorra kiterjed. Használata és telepítése egyszerű, hiszen nincs szükség külső áramforrásra. A gyújtókábelre tekert vezeték továbbítja a működéséhez szükséges jelet. Praktikus, teljesen zárt, és vízálló.


Gépre szerelhető üzemóra számlálót a Honda Márkakereskedésekben és Márkaszervizekben ország szerte megvásárolhatja.

Kiemelt termékeink
Garancia regisztráció

A Honda 1+2 év garanciát vállal, ha kisgépét online regisztrálja, illetve betartja a garanciális feltételeket.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel még ma hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön az akciókról és újdonságokról.